Кметът на гр. Клинци Сергей Евтеев представи града си пред кюстендилската общественост
Кметът на гр. Клинци Сергей Евтеев представи града си пред кюстендилската общественост / Иво Кирилов, Дарик

Кметът на гр. Клинци, от област Брянск на Русия, Сергей Евтеев се срещна с част от кюстендилската общественост. Това стана в читалище Братство. Той бе поздравен с няколко песни от вокална формация „Неразделни". Сред присъстващите бяха зам.- кметовете Росица Плачкова и Светослав Василев. В началото председателят на читалище Братство Иван Андонов припомни , какво се е случило през 50- годишнината от побратимяването на градовете Клинци и Кюстендил.


В презентацията си кметът на руския град Сергей Евтеев показа снимки на делегации от Кюстендил, които са посещавали Клинци от 1966 г., до последната през 2015, в която са били зам.- кметът Росица Плачкова и тогавашния председател на ОС Иван Андонов. Те са снимани, докато се разхождат по улица "Кюстендилска", която се намира в центъра на града.


„Много съм радостен, че пристигнах в тази гостоприемна българска земя. Искам да благодаря на ръководството на града, за това це ме покани тук. През тази година се навършва 50 години от подписването на споразумението между нашите два града, което се е един вид сребърна сватба. Икономическата ситуация попречи на двата града да си взаимодействат в един голям промеждутък от време, но благодарение на Росица Плачкова отново бе възстановено нашето партньорство", заяви Сергей Евтеев.