Опозицията поиска да види цялата документация за закупуването на три автомобила от ОЗ „Озеленяване
Опозицията поиска да види цялата документация за закупуването на три автомобила от ОЗ „Озеленяване / 100 вести

Вчера на площад „Възраждане" за около час беше извадена цялата налична техника, с която работи общинското звено „Озеленяване", пише във водещата си статия вестник 100 вести.

Това се случи по нареждане на кмета Таня Христова. Пред сградата на Общината бяха наредени всичките 9 автомобила, включително и двата „Опел"-а, и „Рено Канго", за които опозицията от БСП изрази съмнение относно начина на купуването им и ефективността на вложените в тях бюджетни средства. Прокуратурата се самосезирала от публикациите по темата в местните медии и в момента прави проверка, припомня 100 вести.

„Не оспорвам работата на звено „Озеленяване", оспорвам начина на купуването на трите автомобила." Това заяви лидерът на общинската организация на БСП и общински съветник Кристина Сидорова на импровизирана пресконференция вчера пред наредения автопарк и техниката на звеното на площад „Възраждане".

Минути след това в Общински съвет Кристина Сидорова поиска от кмета Таня Христова на следващото заседание да й бъдат предоставени всички документи по обявяване на обществената поръчка, колко фирми са заявили участие в нея, по какви критерии е станал изборът на фирма за купуването на автомобилите, с една дума - цялата документация по провеждането и реализирането на обществената поръчка на трите автомобила, информира още изданието.