С редица събития полицията ще отбележи своя празник 5 юли
С редица събития полицията ще отбележи своя празник 5 юли / netinfo

С поредица от различни прояви Областната дирекция на полицията ще отбележи своя професионален празник – 5 юли. Вече се проведе предварителен кръг от турнира по футбол на малки врати за купата на директора на ОД на МВР, а днес от 09: 00 часа ще се проведе финалната фаза на турнира. В надпреварата участват общо 8 отбора, излъчени от структурните звена на полицията и пожарната.

Днес от 09:30 часа на закритото стрелбище на дирекцията ще се проведе състезание по стрелба с пистолет „Макаров”, с участието на 21 отбора, излъчени от структурните звена на органите на реда и журналисти.

На 4 юли от 11:00 часа в камерната зала на читалище „Искра” ще се проведе тържествено съвещание и празничен концерт с участието на деца от Общинския детски комплекс, от спортен клуб „V- DANCE”, Студио „Румина” и фолклорен ансамбъл „Искра”. По време на събитието ще бъдат наградени служители за постигнати високи професионални резултати, както и победителите от турнирите по футбол и стрелба с пистолет „Макаров”.

Същият ден от 9:30 ч. служители на Районното управление от Велико Търново ще се проведат демонстрация на служебна техника, запознаване на децата с полицейското оборудване, което използват в работата си служителите на МВР и демонстрации със служебно полицейско куче в ЦДГ „Иванка Ботева” . След час ще бъде показана служебна техника, децата ще се запознаят с полицейското оборудване, което използват в работата си служителите на МВР и с демонстрации със служебно полицейско куче в центъра на Килифарево пред деца от ЦДГ и Центъра за работа с деца.

На 5 юли от 10:00 часа служители на горнооряховската полиция ще проведат демонстрация на полицейска техника и оборудването, което използват полицейските служители в ежедневната си дейност, помощните средства, които се използват при масово нарушаване на обществения ред, специализиран полицейски автомобил пред деца от ЦДГ „Здравец” в града. В Свищов пък ще бъде показана на полицейска техника пред децата от ЦДГ „Васил Левски” и Центъра за обществена подкрепа. Идентични демонстрации на полицейска техника ще има и пред малчуганите в Павликени, Стражица Елена и Полски Тръмбеш.