Руското правителство скоро ще определи дата за възобновяване на полетите до Турция
Руското правителство скоро ще определи дата за възобновяване на полетите до Турция / БГНЕС, архив

Руското правителство може съвсем скоро да определи дата за възобновяването на полетите до Турция, посочва анонимен източник близък до властта.

„В скоро време в правителството на Руската федерация ще бъде издаден нормативно-правен акт, в който забраната за извършване на чартърни полети ще бъде свалена. В този документ ще бъде указана дата, от която е възможно да се възобновят чартърните полети“, заяви източникът пред агенция ТАСС.

По-рано днес стана ясно, че руското министерство на транспорта пристъпва към изпълнение на правителствено нареждане за възобновяване на чартърните полети към Турция. „Министерството на транспорта на Русия ще подготви съответните предложения в посока сваляне на действащите ограничения“, се казва в съобщение на министерството.

В него се посочва също, че за възстановяването на чартърните полети Москва ще трябва да получи гаранцията на Турция, че ще бъдат взети необходимите мерки за осигуряването безопасността на руските туристи.

В същото време днес руският президент Владимир Путин подписа и указ, с който се вдига забраната за продажба на туристически пакети за Турция.

Източник: БГНЕС