Прокуратурата започна разследване на мелето между привърженици на рокерския клуб „Нощните вълци” и антируски агитки, което се разрази тази сутрин на изхода на Бургас.

Четирима души са в ареста за 24 часа. Двама са членове на патриотичната организация Народно движение „Шипка”, другите двама са от контрапротеста, които се събраха на демонстрация срещу политиката на Русия и мотопохода на сочените за любими на Путин „Нощни вълци”.

Сблъсъци, напрежение и арести при влизането на руски рокери в Бургас

След мелето делото бе форсирано в Районния съд в Бургас, но магистратите прецениха, че не се касае за дребно хулиганство, а случаят е с висока степен на обществена опасност и казусът бе върнат обратно в прокуратурата за допълнително разследване. 

Пред Дарик членове на Народно движение „Шипка” разказаха, че са станали жертва на организирано нападение. Отишли на мястото, за да се снимат с рокерите, а там им устроили засада.

В бойния арсенал били включени юмруци, електрошокова палка и дръжки от знамена.

Междувременно от Министерството на външните работи съобщиха, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб "Нощни вълци".

Представителите на клуба са навлезли на територията на Република България с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на ЕС, се отбелязва в съобщението.