Награда за полицай, спасил живота на възрастен мъж от Мировци
Награда за полицай, спасил живота на възрастен мъж от Мировци / ОДМВР-Шумен

Полицейски служител на РУ-Нови пазар спасил живота на 67-годишен жител в село Мировци, информират от ОД на МВР-Шумен. В началото на месеца, районният инспектор, който обслужва населението на село Мировци получил телефонно обаждане от жена, която се представила за дъщеря на жител в селото. Обяснила, че е изключително притеснена за баща си, тъй като от няколко дни правила опити да се свърже с него по телефона, но той не отговарял. Споделила, че от известно време злоупотребявал с алкохола, а в един от последните разговори й споменал, че имал намерение запали имота и да сложи край на живота си.

Полицейският служител, който бил в почивка, веднага се насочил към адреса, на който живее 67-годишният мъж. До къщата го придружили двама местни жители. Пътната врата била заключена. Полицаят прескочил оградата и влязъл в двора. Огледал се и видял, че повечето от вратите в къщата са отворени. Доловил мирис на бензин.

Кварталният и местният жител влезли в къщата, за да направят оглед. В една от стаите била открита купчина с лекарства, но собственикът на имота не бил в жилищната сграда. Решили да огледат близката селскостопанска постройка. В едно от помещенията полицаят чул звук. 67-годишния мъж бил заварен да лежи на земята. Бил с посиняло лице и силно затегнато въже около врата си. Полицай Борис Борисов му оказал първоначална помощ, след което се обадил на екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар. 67-годишният мъж е прегледан и настанен за лечение.

За проявения висок професионализъм младши полицейски инспектор Борисов е награден с похвала от началника на РУ- Нови пазар.