Хиляди посрещат Джулай морнинг в Камен бряг, Шабла и Албена
Хиляди посрещат Джулай морнинг в Камен бряг, Шабла и Албена / Дарик Добрич, Таня Топалова, архив

Изгревът на първото юлско слънце ще събере край морския бряг в Албена, Камен бряг и Шабла хиляди почитатели на рок музиката.

Традицията Джулай морнинг да се посреща с концерт в местността „Огънчето“ край Камен бряг ще бъде спазена и тази година. На сцената край скалистия бряг ще се качат бандите NO PLANET, IVO RUEV BAND и PLEASURE. Хедлайнър ще бъде създадената в Каварна група JEREMY, нашумяла напоследък с участието си в международния конкурс „International Songwriting Competition” и с това, че бяха избрани да подгряват QUEEN в три концерта от актуалното им турне в Полша, Румъния и България.

Началото на купона е в полунощ и се очаква да продължи до 6.00 часа сутринта.

 

 

 

В Шабла подготвят голям концерт на морския бряг, в който ще участват "Легендите".

Ще звучат непреходни рок хитове от четири поколения насам. Част от проекта „Легендите" са Йордан Караджов от „Сигнал", Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2, Любо Киров, Константин Марков и Стенли от „Тангра". Те ще излязат на сцената под звездите на централния плаж на къмпинг "Добруджа" в Шабла точно в 3.00 часа след полунощ. Рок епопеята ще продължи до изгрев слънце с „Нашият град", „Сто години", „Нямаше кой да ни каже", „Другият", „Обещание", „Може би", „Любовта, без която не можем", „Обсебен", „Бъди какъвто си", „Има ли цветя", „Оловният войник", „Жулиета", „След десет години", „Сбогом", „Ледено момиче", „Да те жадувам" и други хитове.

Музикалната програма за Джулай морнинг ще започне около 22.00 часа на 30 юни. В 1.00 часа след полунощ варненската поп, рок и блус-банда „БУМЕРАНГ" ще подгрее преди излизането на "Легендите".

 

 

 

 

Гостите на Албена ще посрещнат първото юлско слънце с разтърсващо диджей парти до сутринта. Цяла вечер зареждаща музика, летни миксове и танци очакват денс маниаците в Бийч Клуб Ганвие. Неповторимата музикална селекция до сутринта ще е с DJ Dan Taneff /Lifestyle records/, DJ Tony /Xtravaganzza/ и специалното участие на истанбулския DJ V-Dat.

Джулай Морнинг, по едноименната песен на URIAH HEEP от 1971 г., е уникален празник, възникнал във Варна в средата на 80-те години на миналия век. Въпреки че е свързан с хипи движението, той се чества в България и до днес.