Цялата техника на Озеленяване бе изкарана пред погледите на съветниците
Цялата техника на Озеленяване бе изкарана пред погледите на съветниците / Dariknews.bg

Опозицията не остана доволна от двата автомобила, купени за нуждите на Общинското звено "Озеленяване". Днес на площад Възраждане бе извадена за около час цялата техника, с която работи звеното. Там бяха и двата пикапа, които според опозицията са закупени на завишени цени.

Шефът на "Озеленяване" Момчил Дончев не пожела да коментира преди да има становище на прокуратурата, която работи по случая.

Кристина Сидорова, председател на БСП в Габрово и общински съветник отправи питане и на следваща сесия на местния парламент ще очаква отговор. Въпросът й е свързан с цялата процедура по закупуването на двата автомобила.

Пред медиите тя заяви днес, че е поискала оферта от най-големите фирми за продажба на автомобили и е получила отговор, че пикапи с такива характеристики могат да бъдат доставени на двойно по-ниски цени.

Автомобилите са купени за малко под 20 000 лв. Сидорова бе категорична, че не оспорва нуждата на звеното от добър автомобилен парк. Тя коментира, че положителните резултати от работата на това общинско предприятие вече са видими за жителите на Габрово и за гостите на града.