Мирослав Живков: „Естония е добър отбор със сериозни изпълнители“
Мирослав Живков: „Естония е добър отбор със сериозни изпълнители“ / Добри Атанасов
Мирослав Живков: „Естония е добър отбор със сериозни изпълнители“
88094
Мирослав Живков: „Естония е добър отбор със сериозни изпълнители“
  • Мирослав Живков: „Естония е добър отбор със сериозни изпълнители“

Националният отбор на България излиза утре в 18 часа в ДКС срещу Естония в полуфинален двубой от финалната четворка на Европейската лига по волейбол. В 15 часа е другият полуфинал между тимовете на Македония и Австрия.

„Естония е добър отбор със сериозни изпълнители на всички постове. Това е тим, който играе доста добре в атака. Задачата ни ще бъде трудна, тъй като състезателите им имат добри физически данни, а и играят доста организиран волейбол“, коментира на пресконференция днес  Мирослав Живков, който води тима ни в Европейската лига.

„Нашият отбор е млад, но жаден за победи. Жадни сме да покажем добри игри. Хвърляме се на максимум. Важното е да победим, а не красивият волейбол. Мислим само за победата и как да стигнем до първото място“, заяви от своя страна капитанът на България Велизар Чернокожев.

Тежки мачове очаква треньорът на естонците Георге Крецу. „Всички отбори са тук, за да вземат победата. Сега вече нямат значение резултатите от груповата фаза. Очаквам тежки мачове във финалната четворка“, каза той. „Имахме тежко пътуване пристигнахме в 3 сутринта. Тук всички отбори започваме от нулата. И ние искаме,а и България иска победата“, заяви капитанът на естонците Керт Тоубал.

„Честитя на всички отбори класирането във финалната четворка. Досега ни смятаха за аутсайдери, но след последните два турнира това вече не е така. Постигнахме 6 победи, което е много голям резултат. Съперникът ни на полуфинала Австрия го познаваме доста добре. Четири пъти ги победихме. Те са силен тим с двама много добри състезатели. За мен фаворити във финалната четворка са отборите на Естония и България“, заяви треньорът на македонците Зарко Ристоски.

„Щастлив съм, че отново съм тук. Утре ни чака тежък мач. Всички отбори са много силни. Утре срещу Австрия очаквам много тежък и нервен мач. Два пъти ги бихме с по 3-1 и два пъти с по 3-0 гейма, но това не ни прави фаворити“, добави капитанът на Македония Никола Георгиев.

На пресконференцията нямаше представител на Австрия, тъй като техният тим все още не бе пристигнал във Варна.

Чуйте в приложения звуков файл какво каза треньорът на нашите национали Мирослав Живков: