Общината: До края на август грешките в е-таксуването трябва да бъдат отстранени
Общината: До края на август грешките в е-таксуването трябва да бъдат отстранени / Искра Койчева/ Дарик Пловдив, архив

Екипът на испанската фирма „Индра“, която трябваше да въведе електронната система за таксуване в Пловдив от началото на месец април, е уволнен от управляващия орган по изпълнението на проекта. Новината съобщи кметът Иван Тотев.

На среща в Общината днес беше уточнено кога е-таксуването ще заработи.

"Датата е 26 август", съобщи зам.-кметът Златин Велев. Дотогава грешките в системата трябва да бъдат отсранени, иначе ще преприемем по-рестриктивни мерки, поясни още той.

Има издадено предписание от ескпертите по проекта за светване на таблата до 2 месеца. Според специалистите проблемът е изцяло софтуерен, заяви по темата по- рано през деня Тотев.

Градоначалникът не пожела да каже дали ще бъдат търсени неустойки от испанците за неработещата система, но и не изключи тази възможност.

Припомням, че в началото на май от общинската администрация съобщиха, че повреда в системата за управление на градския транспорт е засегнала гишетата за издаване и зареждане на превозни документи и електронните табла по спирките. UPS-ите в сървърната зала са подали за проблеми със захранването на контролния център.

Вече два месеца се работи по отстраняването на проблема. Очаква се на 100% системата да заработи в края на лятото.