Отново пръскат срещу кърлежи и комари в Димитровград
Отново пръскат срещу кърлежи и комари в Димитровград / Darik News, архив

Дезинсекция и дезакаризация на зелени площи против комари и кърлежи планира община Димитровград за късно вечерта днес, както и в събота и неделя. Пръскането ще е по график, а изпълнител е пловдивска фирма, която използва „Бандит 10 ЕВ” против кърлежи, и „Цитрол 10/4У” и „Димилин” срещу комари и ларви на комари. Карантинният им срок е 24 часа, уточняват от общината. В обработените тревни площи ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на напръскване и карантинния срок, уверяват от администрацията.

Графикът предвижда на 1.07.2016г.(петък) – дезинсекция срещу имаго и ларви на комари – II етап в озеленени площи в дворове на детски градини и учебни заведения, междублокови пространства на територията на града, включително трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”, както и трите парка и стадионите в града.

На 2.07.2016г.(събота) и 3.07.2016г.(неделя) – дезакаризация на тревни площи III етап. в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на града и по селата, междублокови пространства на територията на града, включително трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”, както и трите парка и стадионите в града.

При неблагоприятни метеорологични условия е възможно графикът да бъде променен, предупреждават от общинската администрация в Димитровград.