Газ до дупка: Нощните вълци на Путин прекосиха Бургас
Газ до дупка: Нощните вълци на Путин прекосиха Бургас / Снимка: Лалка Димитрова

Парад на класни мотори, газ до дупка и мощен рев на двуколесни зверове- Така Бургас посрещна „Нощните вълци" на Путин. Рокерите, сочени за любими на руския президент, пристигнаха зрелищно днес сутринта. Шествието вдигна на макс адреналина, а множеството, което се стече в комплекс „Славейков", където пристигнаха рокерите, имаше възможност да види изключителни машини - истинска сензация за ценителите. Домакин бе бургаския рокерски клуб „Black Sea Hooligans MC".
Походът на „Нощните вълци" е част от инициативата „Славянски свят 2016". Целта е да се напомнят общите страници в историята.
Мотомаршът започна от Москва на 23 юни. Ще премине през общо 12 държави. Сред тях са и Беларус, Украйна, Чехия, Сърбия, Словения, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина. Крайната спирка е словашкият град Нитра.
„Нощните вълци" призовават за диалог между славянските народи и обединение. И като символ на единството, заедно с рокерите от „Black Sea Hooligans MC" засадиха в Бургас „славянско дърво"„Стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората", казват рокерите. След Бургас мотошествието потегли към Шипка.