Татяна Дончева във Видин: 25 години ни управляват мутрите и мафията
Татяна Дончева във Видин: 25 години ни управляват мутрите и мафията / Десислава Крумова
Татяна Дончева във Видин: 25 години ни управляват мутрите и мафията
88076
Татяна Дончева във Видин: 25 години ни управляват мутрите и мафията
  • Татяна Дончева във Видин: 25 години ни управляват мутрите и мафията

При голям интерес и пълна зала във Видин, Татяна Дончева-председател на ПП „Движение 21“ се срещна и разговаря с гражданите на крайдунавския град.  На срещата присъстваха и Емил Трифонов-председател на общинската структура на „Движение 21“ във Видин и Росица Кирова, която по време на местните избори беше подкрепена с регистрацията на  „Движение21“, а към момента е председател на групата общински съветници от „Единни за промяна“.

Отговаряйки на въпросите на видинчани, Татяна Дончева коментира: „ В България през последните 25 години преход се извърши един гигантски грабеж. Трансформацията на собственост от държавна в частна…през касовата и масовата приватизация, беше концентрирано в ръцете на един много ограничен кръг хора, които го получиха съвършено незаслужено, получиха го с грабеж…Не е тайна, че след 1990г. бяха назначени българските капиталисти, те произхождаха от спортните среди и всякакви други съсловия и в много малка степен от ония, които бяха създали това богатство.

Една шепа тарикати паразитират 25 години върху стотици честни хора! Защо ме питате как да се развива северозапада?! И северозапада, и североизтока, и централна северна България, и всички претърпяха огромни удари от ликвидирането на българската индустрия! Душманско е отношението да нарежеш собствеността на скрап, да продадеш машините за без пари…“, каза Дончева. Според нея проблемите на северозапада и на България са много по-сериозни от това, че до Видин състоянието на пътя е лошо. „ В чии ръце е в момента държавата?! Държавата е в ръцете на обслужващия персонал…

Днес имаме едно управление на мутрите и мафията, на бившата висша номенклатура, която прибра властта и спря да слуша тези, които ги излъчиха“, коментира Татяна Дончева във Видин в отговор на въпросите на граждани за състоянието на региона и политическата ситуация в страната.