Приложение спасява шофьори от глоби за паркиране
Приложение спасява шофьори от глоби за паркиране / ThinkStock/Getty Images

Чат робот, предоставящ адвокатски консултации, създаден от тийнейджър, обжалва глоби за паркиране, като вече е помогнала за връщането на над 4 млн. долара от създаването си през 2014 г.

Робот адвокат тръгна на работа

Услугата DoNotPay е създадена от 19-годишния Джошуа Броудър и по неговите думи представлява „първият в света робот адвокат". Досега онлайн адвокатът е водил 250 000 дела, от които е спечелил 160 000, пише изданието „Нюзуик".

Броудър пуска услугата безплатно, описвайки я като средство за предотвратяване на това местните власти да се възползват от гражданите.

Секс роботите застрашават бъдещето на човечеството

„Смятам, че хората, получили глоби за паркиране, са най-уязвимите в обществото", каза Броудър. „Тези хора не се опитват да нарушат закона. Смятам, че те са експлоатирани като източник на доходи от местните власти", допълни той.

Роботите с човешка деликатност

Чат роботът работи като задава въпроси на потребителите и се опитва да разбере детайли около случая им като например „Вие или някой, когото познавахте, шофира колата?". Ако роботът установи, че обжалването на глобата е основателно, създава писмо, което може да бъде изпратено до съда.

Робот написа пиеса

В момента DoNotPay може да се използва в Лондон и Ню Йорк, като плановете са слугата да стане достъпна и в Сиатъл тази година.

Роботи помагат в пазара и носят покупките на богаташ

В момента Броудър работи по друга програма, която да помага на хора, чиито полети са закъснели, както и програма за бежанци, искащи да подадат документи за убежище.
„Мисля, че има златна мина от възможности, тъй като толкова много услуги и информация могат да бъдат автоматизирани, използвайки изкуствен интелект", казва Броудър.

Робот плашещо прилича на жена - смее се, плаче и флиртува (СНИМКА)

„Разочароващо е, че в момента той се използва за търговски трансакции като поръчка на цветя и пица", допълва той.

Източник: БГНЕС