Първо реми в проверките за Лудогорец
Първо реми в проверките за Лудогорец / Динамо ТВ

Лудогорец записа първо равенство – 1:1 с Динамо Москва, в контролите от лятната си подготовка в Австрия. Преди това шампионите постигнаха победи срещу Славия Прага с 2:1 и Динамо Тбилиси с 3:0.

Зотов вкара за изпадналия за пръв път в историята си тим на Динамо Москва в 28-ата минута. Марселиньо от фаул изравни в 41-ата за крайното 1:1.

Първото полувреме на мача премина при променливо надмощие. Лудогорец започна по-активно, но скоро и руснаците показаха зъбите си.

В 15-ата минута Кафу бе дръпнат за ръката в наказателното поле на Динамо, но не последва съдийски сигнал за дузпа.

Първата по-сериозна ситуация бе пред вратата на Лудогорец, но Бечирай намери външната страна на мрежата в 22-ата минута.

В 28-ата обаче атаката на руснаците се оказа резултатна. Тя тръгна по левия фланг, премина после през Бечирай, който подаде на Зотов и той засече в мрежата за 0:1 в 28-ата минута.

Лудогорец реагира и в 41-ата минута стигна до опасен фаул. Марселиньо стреля отлично и изравни резултата – 1:1, въпреки че на тренировката ден по-рано от 10 опита без стена дори не уцели вратата.

Пет минути след подновяването на играта и руснаците получиха правото да изпълнят фаул от същата позиция и също бяха близко до гола. Ударът на Панченко обаче намери напречната греда на лудогорската врата.

В 53-ата минута хубав изстрел от воле на Марселиньо за малко не намери 7-метровата рамка на динамовската врата.

В 62-ата минута Марселиньо пак се пробва от пряк свободен удар, но този път ударът му бе избит под гредата от вратаря Шунин.

В два епизода от мача се стигна и до спречквания между играчи на двата отбора, но без да се стигне до по-сериозна размяна на любезности.

Така равностойният мач завърши наравно – 1:1, първо реми в контролите и за двата отбора след само победи.

Следващата контрола на Лудогорец е на 2 юли, 19,00 ч. срещу израелския Макаби Хайфа.

Лудогорец се е срещал преди това два пъти с Динамо Москва в приятелски срещи. Първата се играе на 6 март 1964 г. на стадион „Дянко Стефанов“ в Разград и завършва 1:1. Гостите откриват в 5-та минута чрез Куранов, Лудогорец изравнява в 15-та минута чрез Сава Великов. В този мач на вратата на Динамо е именитият Лев Яшин. Втората се играе на 20 януари 2015 г. в турския курорт Анталия и завършва 1:1. Гола за разградчани вкарва Марселиньо

През сезон 2015/16 Динамо освобождава множество играчи без траснферни суми и това се отразява на тима, който за пръв път в историята си изпада.