30 младежи започват работа като озеленители по проект на Агробизнесцентър Кубрат
30 младежи започват работа като озеленители по проект на Агробизнесцентър Кубрат / Агробизнесцентър Кубрат

35 млади безработни от Кубрат ще преминат обучение за озеленители и цветари по проект, реализиран от Агробизнесцентър Кубрат в партньорство с община Кубрат, сдружение „Зорница“ и Център за професионално обучение „Бейском“ООД. 30 от курсистите ще бъдат назначени на работа за 6 месеца. Това стана ясно днес на началната пресконференция по проекта „Активни младежи – устойчиво бъдеще за община Кубрат“.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г.. Общият бюджет на проекта е 214 476,70 лева, а срокът за изпълнението му – 22 месеца. На събитието присъстваха заместник-кметът на община Кубрат Нина Цонева, Светлин Симеонов от Областна администрация Разград, кметове на населени места в община Кубрат и граждани. Ръководителят на проекта Павлин Петров, който е и ръководител на сдружение „Aгробизнесцентър – Кубрат” направи презентация на проекта и отговори на зададени въпроси.

В рамките на проекта ще бъдат идентифицирани 50 младежи на възраст от 15 до 29 г. с постоянен или настоящ адрес в община Кубрат, които не учат и не работят от 4 месеца, не са собственици или управители на фирми и не са регистрирани земеделски производители, както и не са регистрирани в Бюрото по труда през предходните 12 месеца. Идентифицирането ще се стане на два етапа: през юни, юли и август 2016 г. и през април, май и юни 2017 г.

40 от идентифицираните младежи ще преминат безплатно мотивационно обучение, а 35 от тях – обучение за придобиване на професионална квалификация и умения по професия: „Работник в озеленяването” и специалност „Озеленяване и цветарство“.

На 30 успешно завършили професионалното обучение ще бъде осигурена работа като озеленител към Общинската администрация Кубрат или кметството в община Кубрат за период от 6 месеца.

30 младежи започват работа като озеленители по проект на Агробизнесцентър Кубрат
netinfo

30 младежи започват работа като озеленители по проект на Агробизнесцентър Кубрат
netinfo