Мотобратята от „Вагабондс“ празнуват юбилей с четиридневен рок маратон
Мотобратята от „Вагабондс“ празнуват юбилей с четиридневен рок маратон / Дарик архив
Мотобратята от „Вагабондс“ празнуват юбилей с четиридневен рок маратон
88072
Мотобратята от „Вагабондс“ празнуват юбилей с четиридневен рок маратон
  • Мотобратята от „Вагабондс“ празнуват юбилей с четиридневен рок маратон

Тази година пловдивският мотоклуб „Вагабондс“ навършва юбилейните 25 години. Рокерът Марин Кушев и негови съмишленици организират кампанията „Пази ни! Не отнемай предимство!“. В 25-годишната история на „Вагабондс“ сме загубили много приятели и близки в инциденти по пътищата, каза той пред Дарик. Проучванията показват, че най-много пътнотранспортни произшествия в България с участието на мотори и велосипеди са се случили именно поради отнемане на предимство.

Инициативата цели да намали пътнотранспортните произшествия с мотоциклетисти и велосипедисти, както и да повиши спазването на правилата за движение по пътищата. Много често шофьорите не ни забелязват и затова стават катастрофите, каза още Марин Кушев.

От днес започва и четиридневен рок маратон с много музика, игри и купон в комплекс „9-ти километър“. Мотосъборът ще се проведе до 3 юли включително. Програмата включва много концерти, гонки и игри. Днес ще има курбан, а утре сутринта мотобратята ще посрещнат Джулая. В подкрепа на кампанията ще се включат Митко Щерев с „Диана Експрес”, група „Сигнал”, Филип Аврамов, Калин Вельов и много други изпълнители, рокбанди и диджеи. Една от изненадите е избиране на Мис и Мистър Рокер.

Чуйте и от прикачения звуков файл.