Климент Пенчев към кмета на Стара Загора: Кога се очаква да завърши санирането на първите одобрени сгради?
Климент Пенчев към кмета на Стара Загора: Кога се очаква да завърши санирането на първите одобрени сгради? / БСП Стара Загора

Общинският съветник на левицата Климент Пенчев, зам.-председател на Комисията по общинска собственост и стопанска политика, пита кмета на Стара Загора Живко Тодоров кога се очаква да завършат същинските строително-монтажни работи на одобрените сгради, чиито собственици кандидатстваха по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

„В града все още няма приключило саниране на блок по тази програма. Какви са причините на забавянето и не смята ли Общината да съобщи на жителите, които очакват саниране на първите блокове. Питането ми е във връзка с многократните въпроси на гражданите, които настояват да знаят причините на забавянето и на какъв етап са сградите в процедурата", каза съветникът от „БСП лява България - за Стара Загора" в навечерието на заседанието на Общинския съвет.

Климент Пенчев задава и още един въпрос във връзка със задълженията на Общинската администрация по организационно-техническата подготовка на изборите.
"Наесен предстоят президентски, струва ми се, че юли и август е периодът, в който Администрацията трябва да предприеме съответните мерки за улесняване работата на членовете на избирателните комисии и да планира успешно действията си по отношение на старата и проблемна техника, за да не затруднява изборният процес", каза социалистът и се надява да чуе своевременните мерки на общинарите.