Тежковъоръжени охраняват столичното летище
Тежковъоръжени охраняват столичното летище / Sofia Photo Agency, архив

Тежковъоръжени и маскирани униформени от Специализирания отряд за борба с тероризма са разположени на столичното летище. За да проверят мерките за сигурност на аерогарата дойдоха вътрешният министър Румяна Бъчварова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски.

Бъчварова коментира, че се правят всички проверки на пътниците, както и че са взети всички мерки за сигурността на летището. Пряка опасност за страната ни към този момент няма, но България не е застрахована, коментира Бъчварова.

Имало е възможност българските летища да поемат 23 пренасочени полета миналата нощ, след затварянето на летище "Ататюрк", коментира на свой ред транспортният министър. Десет от тях е можело да кацнат на столичното летище.

Засилените мерки на столичното летище са от много време. А от снощи са добавени много малко допълнителни дейности, поясниха двамата министри.

Бъчварова обясни, че "ролята на маскираните е и да бъдат спокойни хората, които пътуват". Тя призова пътниците да предвидят повече време преди заминаването си, както и да проявяват повече бдителност.


Със засилена охрана, не от днес, са и пристанища, автогари, метрото и други възлови точки у нас, припомни Ивайло Московски.