Хасковлия играе в лотарията на НАП с 23 000 касови бележки
Хасковлия играе в лотарията на НАП с 23 000 касови бележки / НАП-Пловдив

Касова бележка за 5 лв. донесе късмет на Манол Узунов от Пловдив. Той участва в Лотарията на НАП и Министерство на финансите с над 600 бележки, а късмет му донесе фискален бон от „късно“ кафе и кроасан, с които решил да се подсили преди нощна смяна. Победителят в седмичната лотария получи нов смарт телефон. Днес, при получаване на наградата Манол сподели, че е напълнил почти догоре с касови бележки кутия от спортни обувки и ще продължи да ги изисква при покупки, защото е отговорен, но и защото се надява на голямата награда – нов автомобил, която ще бъде изтеглена по Коледа.

3 700 хасковлии играят за награда от лотарията. Регистрираните от тях 870 хиляди касови бележки осветляват приходи от продажби над 10 милиона лева. Сред рекордьорите в страната с най-много бележки е хасковлия, който има завидните 23 370 записани фискални бона.

Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 година, включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

 

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.