Пенсионер призна изнасилване на 12-годишна, получи 8 години затвор
Пенсионер призна изнасилване на 12-годишна, получи 8 години затвор / Радка Минчева, архив

По съкратената процедура и при закрити врата приключи делото срещу 71-годишния Зехти Юнуз от Исперих, който бе обвинен в изнасилване на 12-годишно момиче.

Пред състав на Окръжен съд-Разград възрастният мъж признал вината си и затова първоначалното му наказание от 12 години лишаване от свобода е намалено с една трета и той ще лежи 8 години в затвора. Освен това трябва да плати и 10 000 лева обезщетение на пострадалото момиче.

Според обвинителния акт на 31 октомври 2015 год. 71-годишният мъж срещнал на улица в Исперих 12-годишното момиче. Детето  било избягало от социалния дом в Исперих, в който се отглежда. Целта на бягството му била да отиде при майка си, която живеела в близко село. За да заблуди възпитателите в дома, детето облякло със свои дрехи чучело и го завило със завивките си в леглото. След това скочило през прозореца на стаята и тръгнало към селото на майка си. Присъствието й на улицата  в този час направило впечатление на движещия се с автомобила си подсъдим. Той спрял и казал на момичето да влезе в автомобила му. Когато жертвата отказала, той я издърпал и насила я отвел в дома си, където изнасилил 12-годишното дете, като сторил това със сила и заплаха.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна.