Първа номинация за Добрият Самарянин 2016
Първа номинация за Добрият Самарянин 2016 / netinfo

Първата номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин" 2016 г., изненада добротворците Крисия, Тереза и Симона на старозагорска сцена на Държавна опера - Стара Загора, по време на благотворителeн концерт „Надежда за Ванко".

Известната старозагорска певица Гергана Тодорова номинира своите приятелки Крисия Тодорова, Тереза Тодорова и Симона Иванова, подкрепили многократно каузата за лечението на баща й Иванко Тодоров, чрез участието си в три благотворителни концерта.

На сцената Гери развълнувано сподели:

„Криси, Тери, Мони, вие ще останете мои приятелки за цял живот! Вярвам, че вие сте истински пример и вдъхновение за всяко дете и възрастен. Вече 2 години вие стоите зад каузата - моят татко да оздравее. Две години вие и вашите семейства ни показвате вашата подкрепа и обич. Въпреки натовареното ви ежедневие и графиците ви, които са изпълнени с ангажименти и отговорности, вие ВИНАГИ и по ВСЯКО ВРЕМЕ сте готови да зарежете всичко и да се притечете на помощ. Благодаря ви!

От няколко години в Стара Загора се връчват годишните награди "Добрият Самарянин". В края на всяка календарна година се представят различни добротворци - специални хора, които са направили добро, помагайки на някого в трудна ситуация. За мен, вие трите и вашите семейства сте част от тези изключителни добротворци! Затова реших да ви номинирам!"

„Добрият Самарянин" представляват годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни", за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.