Започва приемът на молби за отопление
Започва приемът на молби за отопление / DarikNews.bg, архив

През месец май Дирекция „Социално подпомагане" Стара Загора е отпуснала 145 месечни помощи по реда на чл. 9 от ППЗСП, като са обхванати няколко групи лица и семейства: безработни лица в трудоспособна възраст с редовна регистрация в Дирекция „Бюро по труда"; лица в нетрудоспособна възраст; лица с трайни увреждания.

Отпуснати са 2 еднократни помощи по реда на чл. 16 от ППЗСП.

От 1 юли ще започне приемът на Молби- декларации за целеви помощи за отопление за отоплителен сезон 2016г./2017г.

Помощи за деца са получили 9486 семейства за месец април на основание Закона за семейни помощи за деца, за 13 291 деца. През месец май са санкционирани 49 семейства. Спрени са семейните помощи за деца за 54 деца, поради направени отсъствия от учебни заведения.

От 16 юни в ДСП Стара Загора започна предоставянето на ваучери на месечни помощи за деца отпуснати в натура, според индивидуалните потребности на детето, за месец май 2016г., в размер на 6434 лв. На непълнолетните майки отпуснатите помощи се изплащат в натура.

Средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е определен от 01.07.2016г. в размер на 400.00 лв. в Закона за Държавния бюджет на Република България.

От началото на юни се приемат Заявления декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по реда на чл.10 а от Закона за семейни помощи за деца.