Бивш полицай станал дилър, продавал хероина с код домати
Бивш полицай станал дилър, продавал хероина с код домати / Дарик Варна, архив

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишния Ивайло К. Бившият полицай ще отговаря за държане без надлежно разрешение с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 18 532 лева, информират от прокуратурата.

На 27 февруари т. г. при полицейска операция управляваният от подсъдимия Ивайло К. автомобил бил спрян за проверка, при която в пепелника и сенника са открити две пакетчета с бяло вещество и електронна везна. Предприето било и претърсване на дома му. В кухнята на жилището на 44-годишния експолицай са намерени и иззети различни видове наркотични вещества.

Заключенията на експертите, извършили физико-химическата експертиза намерените наркотични вещества са 62,12 грама бежово вещество с активен компонент метаамфетамин, палмитинова и стеаринова киселина, таблетка с тегло 0,16 грама, съдържаща амфетамин, хероин - 231,5 грама, 15,51 грама и 12, 50 грама с различно съдържание на наркотично действащ компонент диацетилморфин, както и 9,84 грама хашиш.

44-годишният мъж разпространявал хероин, амфетамини и марихуана на ограничен кръг от познати клиенти. В разговорите по телефона с тях хероинът бил наричан с код „домати", а за количествата се говорело в килограми. Грам хероин Ивайло К. продавал за 50 лева, а при поръчка над 50 г цената падала на 40 лева за грам.

Бившият полицай е осъждан. С определение на Варненския окръжен съд той е с постоянна мярка „задържане под стража" от 29 февруари и е приведен във варненския затвор.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.