Младежи-ГЕРБ от Велико Търново, Стара Загора и Хасково обсъдиха сътрудничество с Европейския форум за млади иноватори
Младежи-ГЕРБ от Велико Търново, Стара Загора и Хасково обсъдиха сътрудничество с Европейския форум за млади иноватори / Европейски информационен офис – Стара Загора

Представители на Младежи-ГЕРБ се срещнаха с ръководителя на офиса на Европейския форум за млади иноватори (EYIF) Луи Папаеманюел в Брюксел, с когото обсъдиха съвместни дейности в сферата на иновациите и подпомагането на стартиращи български компании. Срещата на младежите от Велико Търново, Стара Загора и Хасково е част от работно посещение в Европейския парламент, организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Папаеманюел подчерта, че срещата ще постави основите на ползотворно партньорство. Заедно МГЕРБ и Европейският форум за млади иноватори могат да бъдат мост между иновативни стартиращи компании от България, които имат нужда от подкрепа с контакти и финансиране, и европейски партньори или инвеститори. Други основни теми на обсъждане бяха предприемаческите хъбове и насърчаването на дигиталното предприемачество, които са сред приоритетите на Ева Паунова.

Европейският форум за млади иноватори е създаден през 2010 г. и е водещата организация за млади иноватори в Европа с мрежа от 500 000 контакти.