Депутатите призоваха за повече бдителност на службите ни след атентата в Истанбул
Депутатите призоваха за повече бдителност на службите ни след атентата в Истанбул / БГНЕС, архив

Трябва да се затегнат мерките и да се повиши бдителността на българските служби след атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул. Това коментираха в кулоарите на парламента депутатите.

36 жертви на атентата в Турция, ранените са близо 150 (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Тези мерки са важни, те бяха задължителни и ние приветствахме тяхното прилагане, само че само с тези мерки не могат да бъдат предотвратени терористичните заплахи. Мерките са цял комплекс от загрижени действия на правителството по осигуряването на службите, както финансово, така и кадрово, а също и с навременни и ефективни информационни действия със сериозна защита и активно действие пред европейските институции", заяви социалистът Атанас Мерджанов.

„Винаги може да се каже, че може още, но все пак в такива ситуации не трябва да се създава паника, защото целта на всеки един терористичен акт е да всява страх. Нека да ги оставим да си вършат работата и да се надяваме, че имат съответната експертиза, за да си свършат работата", каза от своя страна депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

Няма данни за пострадали българи на летище „Ататюрк", заяви посланикът ни в Турция

„Ясна е целта - да се саботира изцяло туристически сезон. Турция трябва да започне да решава най-сетне въпроса с правата на кюрдите в Турция", коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Депутатите от вътрешната комисия ще изслушат утре всички шефове на спецслужбите във връзка с терористичния атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул. Това потвърди председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. В специализираните комисии ще се обсъждат мерки за защита на населението, обясни и зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев.