Автори от Дружеството на писателите в Габрово гостуват на Ловеч
Автори от Дружеството на писателите в Габрово гостуват на Ловеч / dariknews.archive

Литературна среща с група писатели от Дружеството на писателите в Габрово се организира в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 30 юни, четвъртък, от 17:30 ч., съобщават от там. Ще бъдат представени автори на поезия, проза и творчество за деца. Гостуват авторите Христо Мандев - поет, писател и автор на творчество за деца; Минчо Г. Минчев - поет, писател и книгоиздател; Росица Кънева - поетеса и композитор на песни; Стоян Цонев - писател от Трявна; Александър Павлов - писател-хуморист от с. Велковци.

Дружеството на писателите в Габрово е учредено по решение на бюрото на Съюза на българските писатели (СБП) като първо дружество в провинцията през 1973 г. От 2003 г. дружеството е юридическо лице. Сред неговите членове през годините са литературните творци Димитър Стефанов, Кольо Атанасов, Стефан Фъртунов, Емил Розин и др.

Днес усилията на ръководството на писателското сдружение са насочени към повишаване популярността му в региона и подобряване на творческия му потенциал чрез участия в конкурси за издаване творчеството на неговите членове.

Съорганизатор на срещата в Ловеч е Ловчанско читалище „Наука".