Шанс за България: УЕФА мисли за 32 отбора за Евро 2024
Шанс за България: УЕФА мисли за 32 отбора за Евро 2024 / БГНЕС, архив

УЕФА е доволна от разширяването на формата на Европейското първенство до 24 отбора. Това съобщи изпълняващият длъжността генерален секретар на организацията Теодор Теодоридис.

По думите вече дори се умува върху възможността отборите да се увеличат до 32. Това ще се случи през 2024 г., ако бъде прието, посочва Gong.bg.

"Примерът с националния отбор на Исландия ще бъде използван като позитивна илюстрация на решението да увеличим броя участници на Европейско първенство до 24. Подобни истории на Пепеляшка са полезни за футбола - малко е скучно постоянно да гледаме едни и също осем отбора на четвъртфиналите", заяви Теодоридис пред Ройтерс.

"Разширяването на участниците доведе до повече конкуренция, по-високо ниво и даде поводи на повече хора да мечтаят", допълни босът.

"Преди началото на турнира бих казал "НЕ" на 32 отбора. Но сега вече не знам. Възможно е, не е лоша идея за финалната фаза на турнира, но тогава как ще се класират отборите? Трябва да се разгледа тази възможност и да се обсъди внимателно", добави генералният секретар на УЕФА.