Гоце Делчев привлича италиански инвеститори
Гоце Делчев привлича италиански инвеститори / Снимка: Община Гоце Делчев

Ръководството на община Гоце Делчев проведе работна среща с ръководството на „Конфиндустрия България“. Това е сдружение на италианското предприемачество в България, което от 16 години обединява италианската индустриална общност и към момента представлява над 300 италиански дружества, решили да развиват своята дейност в България.

На срещата присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев и заместник – председателите на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и Джалил Бошнак. „Конфиндустрия България“ бе представена от президента Пиетро Луиджи Гиа, директора Роберто Маскали, заместник – директора Мила Ненова и други италиански инвеститори в България, сред които и Паскуале Боргато, който от години развива своя бизнес в Гоцеделчевския район.

По време на срещата, гостите бяха запознати от кмета Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев с даденостите на община Гоце Делчев, с икономическата ситуация в района и възможностите за инвестиции. „В нашия район има традиционно добри отношения с Италия, тъй като има няколко италиански инвеститори, които от години работят тук“, подчерта кметът.

На свой ред представителите на „Конфиндустрия България“ заявиха, че имат интерес да създадат по-добри контакти и широки връзки в района. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество чрез насочване на италиански инвеститори в района, както и чрез реализиране на съвместни европейски проекти.

„За нас е важно да създадем добра мрежа и контакти тук. Искаме да организираме повече срещи и да реализираме инициативи, тъй като намираме този район за изключително променен в последните години и с голям потенциал“, подчерта президентът на сдружението Пиетро Луиджи Гия.