Тикат зад решетките сина от Шишманци, опитал да заколи баща си
Тикат зад решетките сина от Шишманци, опитал да заколи баща си / Дарик архив

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 34-годишния мъж от село Шишманци, който наръга с нож баща си по време на пиянска свада. Той е обвинен в това, че преди три дни е направил опит умишлено да умъртви 55-годишния си родител.

След нападението от страна на сина, бащата беше приет в болница в изключително тежко животозастрашаващо състояние с хемоторакс – излив на кръв в плевралната кухина. Ударът на ножа e срязал три ребра, от което е имало пряка опасност за сърцето, белия и черния дроб. Веднага му е направена голяма гръдна операция, а пациентът е настанен в реанимация. Днес той има подобрение на състоянието, но опасността за живота му не е отминала.

Синът е криминално проявен. Магистратите са преценили, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и е налице реална опасност от извършване на ново престъпление. За повдигнатото обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд.