Кунев предлага да се намали броя на такситата
Кунев предлага да се намали броя на такситата / Dariknews.bg, архив

"Ще внеса предложение в ОбС за намаляване на броя на такситата“, обяви зам.-кметът Климент Кунев.

ОбС в Габрово вече взе решение, с което да ограничи увеличаването на техния брой, който в момента е 219. Но с това не се реши проблемът с отнемането на потенциални пътници на общинското транспортно дружество, което търпи сериозни загуби.

"Това решение за „рязане на месо“ е от 219 да бъдат намалени на 150 по някакви критерии", заяви Кунев.

"Всички те спират на спирката, знаейки, че вършат нарушение. Има санкции, които ДАИ и полиция налагат, но те може би са недостатъчно стимулиращи. Но за сметка на това ние като Община имаме възможност да ги намалим и ще го направим.

Искам да кажа, че аз вече не се замислям дали е необходимо? Твърде е необходимо. След като вземат хора от спирките, означава, че възможността да изкарват прехраната си регламентирано не съществува.

Тоест те са повече, отколкото е търсената услуга в града. Няма как ние да не работим по начин, който да защити публични интереси, а именно да имаме градски транспорт. Защото заради на вид едно дребно нарушение е възможно Габрово да няма градски транспорт! От нас зависи кога ще предприемем тези мерки. Изчакваме удобния момент и ще го направим! Няма да се замислим!“