"Хората се самоопределят чрез музикалните си предпочитания и мислят за другите по същия начин", казва английският психолог Ейдриън Норт.

Музиката е неизменна част от нашия живот - слушаме я, където и да отидем - на кафе, на дискотека, на фитнес, на гости, дори и на улицата. Ползваме музиката за мотивация, за релаксация, за да преживеем любовна драма, за да свалим някой и т.н.

Песните, които ни помагат да преодолеем мъката

Музиката до голяма степен ни определя като хора. Всеки от нас, особено през тийнейджърските си години, малко или много се зарибява да слуша конкретен жанр музика повече от другите и често започва да подражава на изпълнителите.

Музикалният ни вкус определя дали сме състрадателни (ВИДЕО)

Всеки има право на избор. Лошото е обаче, че това каква музика слушаш, подбужда в хората предразсъдъци...

Ако слушаш метъл

Това означава, че си затворен във себе си, най-вероятно пиеш бира в градинките по цял ден, носиш само черни дрехи и гривни с шипове и имаш дълга мазна коса.

Ето защо музиката на Моцарт е толкова лечебна

Ако слушаш рок

Това значи, че си избухлив в очите на другите. Задължително трябва да имаш татуировки, две кожени якета и шест чифта еднакви черни очила. Очаква се също да имаш дълга коса на опашка и голяма брада.

Чалгата се слуша от по-голямата част от населението. Но ако питаш някой, той никога не е слушал такава музика, даже не знае какво е това.

В ежедневието не можеш да разпознаеш хората, които слушат чалга, но дойде ли време за купон, няма как да ги объркаш.

Това са хората, които всеки уикенд имат абитуриентски бал.

Момчетата задължително са с риза, панталон и официални обувки на баща им, а прическата е несполучлив опит да бъде модерна.

Вижте още във видеото.