България среща Румъния в контроли по плажен футбол
България среща Румъния в контроли по плажен футбол / Симеон Христов

Националният отбор по плажен футбол на България възражда съществуването си след близо 2 години прекъсване. Това станаа благодарение на корпорация Развитие, която подписа договор за генерално спонсорство с БФС и изработи програма за сезон 2016 на тима.

Началото ще бъде дадено с подготвителен лагер и две контролни срещи срещу Румъния, които ще се състоят на 1 и 2 юли на новоизграденото съоръжение AquaLife Beach Arena в Кранево.

Интересен е фактът, че никога досега, България не е играла двубой по плажен футбол на ниво национални отбори на родна земя и това на практика са първите мачове, в които "лъвовете" ще мерят сили срещу противник в България. Румъния е много класен съперник, за което говори фактът, че северните ни съседи са в елитната дивизия на Европа и се намират на тринадесето място в ранглистата на континента.

Румънците вече са доста напред в подготовката си, тъй като започват още следващата седмица участието си в ЕВРО лигата, а само преди седмица победиха на два пъти Гърция в контролни срещи. Националният отбор на България се готви за участието си в ЕВРО лигата между 10-ти и 14-ти август в Шиофок (Унгария), където съперници на тима ще са домакините, Азербайджан и Дания, както и за Световните квалификации в началото на септември в италианския курорт Йезело.

Първият двубой срещу Румъния е на 1 юли (петък) от 18:00, а втората среща между съседните държави е на 2 юли (събота) от 11:00 часа. За дошлите да подкрепят трикольорите ще има безплатна бира, съобщиха от лагера на националите.