Президентът на Американската тенис асоциация посети Албена
Президентът на Американската тенис асоциация посети Албена / netinfo

Главният изпълнителен директор и президент на Американската тенис асоциация (USTA) Катрина Адамс посети ваканционно селище Албена, съобщиха от куротното селище. Американката е останала впечатлена от условията в българския курорт и от възможностите за тенис. Тя е наблюдавала  част от полуфиналните срещи на международния турнир по тенис Royal cup за деца до 12, 13 и 14 години с участници от 8 държави, сред които и САЩ.

Адамс е била запозната с възможностите за настаняван в курорта, тенис календара, тенис базата и бъдещия тенис център, който се планира да отвори врати през 2017 г. Катрина Адамс работи и като председател на Откритото първенство по тенис в САЩ. Тя е първата афроамериканка, първият бивш професионален тенисист и най-младата личност, служила като президент в 135-годишната история на организацията.

През 2015 г. Адамс е избрана за вицепрезидент на международната тенис федерация. През 2016 е назначена като президент на комитета на Фед Къп, който управлява  най-значимото отборно състезание по тенис за жени. Тя е и в борда на директорите на международната тенис зала на славата.

Адамс е квалифициран професионалист, която е играла 12 години турнири от WTA, където е достигала до №67 в света при сингълите и №8 при двойките. Има 20 спечелени титли при двойките, освен това достига четвъртфиналите на всички турнири от големия шлем. Най-добрият й резултат в индивидуалните състезания е достигането на 4-ти кръг на Уимбълдън през 1988 г.