Ще подменят тролейбусите във Враца?
Ще подменят тролейбусите във Враца? / Дарик Враца

Бракуваха негодни за употреба транспортни средства, собственост на „Тролейбусен транспорт“ Враца. Решението взеха днес общинските съветници на редовно заседания на ОбС Враца. За скрап ще бъдат предадени пет тролея, един микробус и два леки автомобила. Управителят на общинското дружество обясни в зала, че тези автомобили са неизползваеми вече между 3 и 7 години.

Той обаче не се ангажира колко точно пари ще получи дружеството след предаването им за скрап, тъй като от тях са свалени повечето годни части и не е ясно колко точно тежи в момента всеки един от автомобилите. Очакваната сума е между 6 и 12 хил.лв., парите ще отидат за покриване на задължения на дружеството. За да се спестят пари, колите ще бъдат разфасовани от работници на „Тролейбусен транспорт“, металът ще бъде разделен на черен и цветен, а годните части ще останат за повторно използване.

 

 

В момента „Тролейбусен транспорт“ Враца разполага с 22 годни тролея, като за покриване на транспортната схема са нужни 16.  Председателят на ОбС Враца обяви, че в момента се водят разговори за обновяване на тролейбусния парк, но повече информация обеща да даде на следващото заседание.