За разлика от много изпълнители, които си измислят сценични имена, Beyonce е наистина истинското й име. Beyonce идва от моминското име на майка й - Beyince. В документалния филм на HBO - Life Is But a Dream - чичото на Бионсе разкрива откъде идва името й. „Сестра ми Тина (Ноус) мислеше, че нямаме достатъчно момчета в семейството, за да запазим името Beyonce, затова кръсти така Бионсе".

Музикалната дарба на Бионсе е открита от детския й учител по танци Дарлет Джонсън. „Тананиках си една песен, а тя я изпя до края и направо ме смая", казва Джонсън пред CNN през 2013-а. „Помолих я да я изпее още веднъж, но тя не искаше, защото беше срамежлива. Обещах да й дам 1 долар и чак тогава запя". Когато родителите на Бионсе идват да си я приберат, учителят им казва: „Тя може да пее! Тя наистина може да пее".

Новият албум на Бионсе притесни феновете (ВИДЕО)

През 2010 година Бионсе дарява всичките си приходи от филма Cadillac Records, в който играе певицата Ета Джеймс. С парите Бионсе отваря център, в който да могат да се лекуват наркозависими. Докато се подготвя за ролята на Джеймс, която също се бори със зависимост, Бионсе се среща с жени в подобен център, които оказват силно влияние върху нея. „Чрез историите им осъзнах, че всеки от нас се бори с нещо. Наркозависимостта е болест. Тези жени, които срещнах днес, не са избирали да станат зависими, но са направили избор да се излекуват".

Бионсе посвети "Halo" на жертвите във Флорида

Бионсе кръщава четвъртия си студиен албум, който излиза през 2011 г., „4", но цифрата има много по-голямо значение. „Всеки от нас има специално число в живота си. За мен това е 4. Това е датата, на която съм родена. Майка ми е родена на нея. Много от приятелите ми са родени на четвърти. Сватбата ми беше на 4 април", споделя Бионсе.

Бионсе мечтае за анонимност

По време на MTV Video Music Awards през 2011-а Бионсе разкри, че е бременна, докато изпълняваше песента си Love ot Top. „Искам да почувствате любовта, която расте в мен", каза тогава певицата, разкопчавайки блейзъра си и показвайки малкото си коремче. Разкритието й постави и няколко рекорда - за най-много туитове в секунда за едно-единствено събитие.