Арест за двама мъже заради грабеж на чанта с много пари
Арест за двама мъже заради грабеж на чанта с много пари / Дарик Варна, архив

Златомир Табаков и Явор Христов, обвиняеми за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари ще останат в ареста, реши Варненският апелативен съд.

Грабежът е извършен на 7 юни тази година и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално следствени действия и проведеното разпознаване двамата млади мъже са привлечени като обвиняеми – Явор на 17 юни, а ден по-късно и Златомир. Пострадалият мъж е бил нападнат в автомобила си. Ограбена е мъжка чанта с 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи, съобщават от пресцентъра на съда.

Въпреки противоречията в показанията на пострадалия мъж съдът намира, че събраните гласни свидетелства и другите доказателства водят до обосновано предположение, че всеки един от обвиняемите е съпричастен към грабежа.

Съдът намира, че няма опасност нито един от двамата да се укрие, но реална е възможността както Златомир, така и Явор да извършат друго престъпление. 30-годишният Табаков вече има две изтърпени присъди в биографията си, а за 31-годишния Явор Христов този грабеж е при условията на опасен рецидив.

Определенията на съда са окончателни.