ВТУ удължава приема на кандидатстудентски документи, отпуска допълнителни места
ВТУ удължава приема на кандидатстудентски документи, отпуска допълнителни места / DarikNews.bg, архив

Великотърновският университет удължава приема на кандидатстудентски документи и записванията на студенти в първи курс до 4 юли включително. Удължаването на срока с два дни е поради обстоятелството, че в някои училища все още не са връчили дипломите за средно образование, обясниха от университета.

Работното време на бюрата за прием на документи ще бъде пълно през почивните дни 2 и 3 юли, а повече информация желаещите могат да получат на телефоните  (062) 618-206, (062) 623-670 и (062) 624-106.


Освен това, за да отговори на огромния интерес, Великотърновският университет отпуска за учебната 2016-2017 година допълнителни места за задочно платено обучение в следните професионални направления и специалности: Педагогика (всички специалности) – 100 места, Право- 50, Администрация и управление (стопанско управление, публична администрация)- 20 места и Икономика (всички специалности)- 100 места.

Записването е възможно веднага или след полагане на тестове по български език и история, които се организират всеки понеделник. Записванията продължават до изчерпване на местата.

За посочените места могат да се кандидатират за паралелно следване и действащи студенти на Великотърновския университет или на други университети.

От висшето училище подчертават, че таксите на ВТУ за платено задочно обучение са по- ниски спрямо тези за студентите по държавна поръчка в други университети.