Две дупнишки училища с отлично представяне на конкурса „Куба - далечна и близка
Две дупнишки училища с отлично представяне на конкурса „Куба - далечна и близка / РИО- Кюстендил

Две дупнишки училища се представиха отлично на в Десетия национален конкурс „Куба - далечна и близка". Награждаването се състоя в Националния дворец на децата - гр. София. Както през всичките изминали години учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" - гр. Дупница се наредиха сред първенците.


Теодора Златарска от IХ б клас получи отличие в раздел „Творби на испански език". В раздел „Поезия" втора и трета награда получиха съответно Цветина Спасова и Мария-Магдалена Стоянова от ХI б. С грамота бе отличена и тяхната учителка Наташа Тодорова.

Наградите бяха връчени от Н.П. извънредния и пълномощен посланик на Република Куба Педро Пабло Сан Хорхе и председателя на Асоциацията за приятелство „България - Куба" и на журито на конкурса г-жа Тамара Такова.
Ученикът от Гимназия "Христо Ботев" - гр. Дупница, Йордан Кирилов Васев - ХI "в" клас спечели трето място в раздел "Медийни презентации" в Десетия юбилеен национален конкурс "Куба - далечна и близка", който се организира от Асоциацията за приятелство "България-Куба", НДД, СБУ, СБП, СБЖ, ЦС на БАС със съдействието на МОН и Посолството на Република Куба. Проявата бе част от Националния календар на МОН за извънучилищни дейности ,а мото на конкурса бе "България и Куба-приятелство и съзидание през годините".