Изработване на кукерски маски, етнографски кукли и уроци по танци през лятото за децата на Дупница
Изработване на кукерски маски, етнографски кукли и уроци по танци през лятото за децата на Дупница / Маргарита Петрова,Дарик, архив

С настъпването на ваканцията пред повечето родители идва въпроса как да запълнят свободното време на децата, така, че те да не се застояват прекалено дълго пред компютъра или телевизора. Както вече писахме ЦОП „За да има щастие в детските очи" от 1 юли открива лятната си ваканционна програма. От 4 юли пък община Дупница за поредна година по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организира „Активно лято". Тази година са предвидени и нови занимания обясни секретаря на Комисията, Ценка Стоянова - това са занимания по латино танци и по народни танци. Тази година традиционно партньори ще бъдат двата центъра за обществена подкрепа, спортни клубове, арт-ателие, театрална школа, а за втора година се включа и Исторически музей Дупница, като е предвидена цяла седмица занимания от 18 юли до 22 юли, като ще има отделни занимания „Млад археолог", изработване на етнографски кукли, кукерски маски и др. В рамките на "Активно лято" е предвидено и състезание „Млад родолюбец".


Заниманията са предвидени за деца на възраст от 8 до 15 години и ще се провеждат всеки делничен ден от 10 до 12 часа. За да се избегне прекалено струпване на деца по едно и също време, в едно и също занимание, родителите трябва да заявят желанието си да включат децата на тел 0701 5 92 38, като е препоръчително да направят това още тази седмица. Капацитета на повечето помещения е ограничено. Всички занимания са безплатни и ще продължат до края на юли.