Общинска полиция  патрулира в Капана до 22 часа
Общинска полиция патрулира в Капана до 22 часа / dariknews.bg

Общинска полиция вече ще дежури в Капана до 22 часа. Това съобщи зам.-кметът по сигурността в Община Пловдив Георги Маринов. Мярката е предприета заради непрекъснатите оплаквания на живеещите в арт квартала от шума през вечерните часове, каза още той.

Предвижданото видеонаблюдение от северната страна на Тунела вече е факт, допълни Маринов. Както вече съобщихме, общинската администрация обяви намерението си да сложи камери по най-пряката връзка между Капана и Стария град – стълбичките и подлеза от Северната страна на Тунела.

Припомням, че за засилване на контрола на Общинска охрана в "Капана" в късните часове на деня и за продължаване на политиката на издаване на разрешителни за удължено работно време на заведения в квартала до 2 часа през нощта се споразумяха на среща с кмета Иван Тотев  жителите на арт-пространството. Това съобщи самият градоначалник във връзка с подписката, която 130 жители на "Капана" внесоха против силния нощен шум там.

 

По думите на собственици на емблематични заведения в квартала шумът не се вдига от техни клиенти, а от онези които си купуват PVC бири от денонощните павилиони. Те предложиха да плащат такса охрана, за да има повече ред и спокойствие в квартала, както и да се поставят указателни табели, свързани с консумацията на алкохол на обществени места.