Шест медала за разградските бадминтонисти от „Русенско лято“
Шест медала за разградските бадминтонисти от „Русенско лято“ / Радка Минчева

С шест медала се завръщат от престижен международен турнир представителите на спортен клуб „Бадминтон“-Разград. По два от всеки вид – златни, бронзови и сребърни – са отличията, извоювани от 19-ия турнир „Русенско лято“, провел се през уикенда в крайдунавския град. В него се участва със специална покана от организаторите, освен републиканските шампиони и медалисти от България са участвали и много добри румънски състезатели – обясниха треньорът на състезателите Красимир Кръстев и президентът на клуба Цветан Танев.

Златните медали са спечелени от Габриела Данкова. Тя е шампионка в индивидуалната надпревара във възрастова група до 13 години и на двойки с партньорка от Гълъбово.

Сребърни са отличията на Невена Ненкова и Иванела Денева. Момичета губят оспорван финал на двойки във възрастова група до 15 години.

От игра на двойки са и медалите на Гергана Петрова и Иван Стефанов, те се класират на трето място във възрастова група до 11 години.

От разградския клуб за участие в турнира в зала „Дунав“ е поканен и още един състезател, Страхил Стефанов се връща без медал, но игра страхотно – категоричен бе неговият треньор Красимир Кръстев.

Той похвали всичките си възпитаници за отличната работа през състезателната година, в която от всеки турнир са се връщали с медали, и им пожела хубава ваканция.

Тя ще завърши с традиционния за клуб „Бадминтон“ едноседмичен лагер в Каварна. В него ще се включат 20 деца, освен да плажуват, те ще имат и двуразови тренировки с начална дата 29 август.