Обвинен за жестоко убийство на бездомник остава в ареста
Обвинен за жестоко убийство на бездомник остава в ареста / DarikNews.bg, Разград

Обвиненият за убийството, извършено след пиянска свада в Разград, остава в ареста за постоянно. Това реши състав на Окръжен съд-Разград.

След като прокуратурата 4 дни не даде яснота за разследването на престъплението, разкрито от полицията за 5 часа, днес и съдът не допусна журналисти в съдебната зала. Председателят на Окръжен съд-Разград Лазар Мичев лично гледа мярката при закрити врата.

Четири дни прокуратурата кри убийство

След краткото заседание окръжният прокурор Огнян Дамянов обяви в коридора на съда, че по отношение на 46-годишния Никола Драгнев е взета постоянна мярка за неотклонение.

Има обосновано предположение, че той е извършител на деянието, пред разследващите си е признал, но уточнил, че няма голям спомен от начина на извършване на деянието. Драгнев е пенсионер по болест, живеел сам, а с убития Румен Илиев, който е бездомник, се познавал отдавна, често употребявали алкохол заедно.

На 23 юни се събрали в дома на Драгнев по същия повод, скарали се, конфликтът ескалирал и домакинът пребил госта си. 57-годишният мъж е починал от множество наранявания по тялото, главата, гръдния кош, крайниците, като ударите са нанасяни с ръце и с дървен предмет. След убийството трупът е бил захвърлен в градинка до кооперацията, където сутринта е открит от съседи на убиеца.

Постоянната мярка за задържане под стража подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в срок от 3 дни.