Ботев- Лозно не успяха да стигнат до призовите места на финалния фестивал за девойки до 15 г.
Ботев- Лозно не успяха да стигнат до призовите места на финалния фестивал за девойки до 15 г. / Личен архив

Футболистките от "Ботев"- Лозно взеха участие във финалния футболен фестивал за девойки до 15- годишна възраст, който се проведе от 24 до 26 юни на стадион „Севтополис" в град Казанлък. Момичетата от Кюстендил обаче допуснаха две загуби в предварителната група, с 0:1 от завършилите на 5- то място "ЛП Суперспорт"- София и с 0:2 от "Берое"- Стара Загора, които са 4- ти в крайното класиране.
Близо 200 момичета, от 12 отбора взеха участие в състезанието, като всички разходи по настаняването, изхранването на тимовете и организацията на мачовете бяха поети от Българския футболен съюз, като част от „Програмата за развитие на женския футбол".
Надпреварата се проведе в две фази. В първата тимовете бяха разделени в четири групи от по три отбора, а във втората дойде време за елиминациите и мачовете за място.
Тимът на "НСА" спечели Фестивала, след като надигра на финала „Екомет 90" с 1:0. Със същия резултат "Гунди" победи "Берое".
Официални гости на събитието бяха президентът на Аматьорската футболна лига - Румен Вълков и главният секретар на АФЛ - Александър Шатровски, които наградиха отборите.
Участващи отбори:
Група А: Ф.К. „Спортика" (Благоевград), Ф.К. „Екомет 90" (Пловдив), Ф.К. „Севлиево лейдис" (Севлиево)
Група B: Ф.К. „НСА" (София), Ф.К. „Болярки" (В.Търново), Ф.К. „Литекс" (Ловеч)
Група C: Ф.К. „Ботев" (с. Лозно), Ф.К. „ЛП Суперспорт" (София), Ж.Ф.К. „Берое" (Ст.Загора)
Група D: Ж.Ф.К. „Варна" (Варна), Ф.К. „Царско село" (София), Ф.К. „Гунди" (Плевен)