Ако всичко върви по план, ремонтът на стадиона може да приключи до края на септември
Ако всичко върви по план, ремонтът на стадиона може да приключи до края на септември / снимка:Община Русе

До 5 юли ще бъде пусната обществената поръчка за ремонт на градския стадион в Русе, съобщи министърът на спорта Красен Кралев, който се срещна с кмета Пламен Стоилов, за да обсъдят сроковете за изпълнение на ремонтните дейности. Припомняме, че Министерството на спорта отпусна 1 млн. лв., за да може стадионът да бъде приведен във вид, достоен за използване от отбори в „А“ група на футболното ни първенство. Сред тях вече е и русенският „Дунав“.

Ако няма обжалване на поръчката ремонтът може да започне през август и е възможно да приключи за 2 месеца, каза министър Кралев. Веоятно обаче няколко от първите мачове на „Дунав“ ще се играят на друг стадион, в близост до Русе.

Средствата от Министерството са предвидени за реновиране на осветлението и тревната настилка, а останалите ремонтни дейности, включващи сектор „гости“, съблекални, озвучаване и други ще бъдат изцяло финансирани от Община Русе и ще приключат до началото на юли. „Ще отделяме не по-малко от 300 хил. лв. на година и така поетапно ще модернизираме стадиона“, каза кметът Пламен Стоилов.

На срещата в Общината стана ясно още, че базата в Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ и пансиона към него предстои да се модернизира. Очаква се там ремонтите да приключат до пролетта на 2017 г. Отпуснати са 2 800 000 лв.