Започват ремонти в Борисовата градина
Започват ремонти в Борисовата градина / БГНЕС, архив
Започват ремонти в Борисовата градина
88010
Започват ремонти в Борисовата градина
Започват ремонти в Борисовата градина
  • Започват ремонти в Борисовата градина
  • Започват ремонти в Борисовата градина

Започват ремонти в столичната Борисова градина на стойност 1,7 млн. лева. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на инвестиционната програма на общината за ремонт на парковете през 2016-а година. Проектът за обновление на Борисовата градина включва изграждането на нови съоръжения за различни възрасти, като ще бъде запазена емблeматичната площадка със слончето, уточни кметът.

Фандъкова допълни, че до края на годината трябва да започне и рехабилитацията на Западния парк, както и на някои квартални места за отдих.

В началото на юли започва дългоочакваната рехалибитация на столичната Борисова градина. Кметът Йорданка Фандъкова поясни, че ремонтните дейности ще се изпълняват на части, за да не се затваря паркът през лятото. Ще бъдат изградени нови съоръжения за различни възрасти, които да отговорят на съвременните изисквания за детски площадки с полагане на нова омекотена настилка, каза столичният кмет. Тя подчерта, че "Слончето" и "Костенурката" в Борисовата градина се запазват. Ще започне реконструкцията и преасфалтирането на алеите в парка.

Можем ли да се разхождаме спокойно в парковете?

До края на 2016-а година общината планира и Западният парк да се сдобие с нов вид, стана ясно от думите на Фандъкова. Заложени са средства реконструкцията да започне с изграждане на осветлението в Западен парк, както бе процедирано и при Борисовата градина. Важно от гледна точка на сигурността е да има едновременно осветление и видеонаблюдение, каза Фандъкова.

В бюджета на общината за тази година са заложени общо 5,5 млн. лв. за ремонти на паркове. В тях са включени рехабилитациите на кварталните градини.