Водещ лекар от клиника за гръбначни заболявания ще изнесе лекция в Русе
Водещ лекар от клиника за гръбначни заболявания ще изнесе лекция в Русе / netinfo

Водещ лекар от единствената в Европа клиника за гръбначни заболявания ще изнесе отворена лекция в Русе във вторник, 28 юни. Д-р Марк Бери е признат международен лектор и преподавател, доктор по хиропрактика. Той е част от екипа на Американската клиника за гръбначни заболявания, която отвори врати в София само преди месец.  Д-р Бери получава своята докторска степен по хиропрактика  в Parker College of Chiropractic в град Далас, Тексас, САЩ. Той е и известен инструктор по биомеханика, сколиоза, и постурални методи за третиране на корекции.

Не е тайна, че в съвременното динамично всекидневие болките във врата, гърба и кръста са едно от най-често срещаните оплаквания при хора от всички възрасти. Не е тайна, също така, че в немалко случаи гръбначните изкривявания, ако останат неразпознати и нелекувани, могат да доведат до сериозни последици за здравето в по-отдалечено бъдеще. В съвременната медицина са познати и други състояния като например хроничното главоболие и мигрената, които в немалко случаи могат да бъдат провокирани от  изменения в шийните прешлени. Нерядко други мъчителни състояния като ишиас или синдром на карпалния канал също могат да се дължат на промени в някои дялове на гръбнака.

Американската клиника за гръбначни заболявания прилага неинвазивно лечение на тези аномалии, както и на много други заболявания на гръбначния стълб и на опорно-двигателния апарат като цяло. Това означава, че специалистите  лекуват безкръвно, т.е. без хирургична операция, което е съществено предимство. Екипът на клиниката лекува с хиропрактика – един лечебен метод, който в САЩ се изучава в продължение на няколко години в специализирани учебни заведения. Програми, по които се обучават бъдещите хиропрактици, включват разширена подготовка в областта на анатомията, физиологията, невророгията, образната диагностика, ортопедията и травматологията. В САЩ специалистите по хиропрактика са напълно равнопоставени с лекарите, практикуващи класическа медицина.

Американ Спайнъл Клиник представлява интегриран модел, който е бъдещето на физикалната медицина. В бъдеще ползите за пациента ще са наистина неоспорими - американски и български лекари вече работят с модерна технология от САЩ, която има способността да променят формата и състоянието на гръбначния стълб.

Срещата с русенци и гостите на града е от 11 ч. в зала СИМЕНС, II- ри корпус на Русенския университет. Присъстващите ще имат възможността да се запознаят с иновациите в неоперативното лечение на гръбначните заболявания, за причините за болките в гърба и за хиропрактиката като лечебен метод.