България и Русия с по 2 титли на Royal cup в Албена
България и Русия с по 2 титли на Royal cup в Албена / netinfo

В Албена бяха излъчени шампионите във второто издание на международните турнири по тенис Royal cup при момичетата и момчетата до 12, 13 и 14 години. Участие в проявата взеха състезатели от 8 държави – България, Русия, САЩ, Румъния, Украйна, Молдова, Кипър и Великобритания. Отборен първенец станаха родните ни ракети, които спечелиха 2 първи места, 4 втори и 8 трети. Варненката Дария Великова стана двойна шампионка в историята на турнира. Миналата година тя вдигна трофея при 11- годишните, а сега бе непобедима при момичетата до 12 г. Другата титла за страната ни донесе Симона Георгиева, също от Варна.

Останалите четири големи трофея отпътуваха за чужбина. За първи път родните ни ракети срещнаха много сериозна съпротива от руските състезатели, които бяха на подготовка в комплекса и съчетаха своя престой с участие в турнира. Настя Острикова от Русия и нейният сънародник Даниел Казиме се качиха на най-високото стъпало при момичетата до 13 г. и момчетата до 12 г. Ставрос Хадживарнава от Кипър занесе у дома титлата за първото място, след като брат му Нико вече има два финала при 9 и 10-годишните. Дариус Ефтекар от Великобритания стана шампион при 14-годишните момчета. По време на турнира домакините спазиха традицията, като зарадваха децата с огромна вкусна торта и парти за играчите организирано от аниматорите в комплекса.

Призьорите получиха красиви купи, осигурени от община Балчик и Албена АД. Усилията на всички финалисти бяха възнаградени с таблети от Виваком. Сред партньорите на домакините бе фирма Есен, която осигури официалната топка за срещите – Баболат. Турнирът за Купата на Царя се провежда под егидата на Симеон Сакскобургготски и неговото семейство. Проявата се утвърждава като една от най-авторитетните в международния календар с детски турнири в Европа за деца от 9 до 14 години.