Пияни шофьори без книжки си потрошиха колите
Пияни шофьори без книжки си потрошиха колите / Dariknews.bg, архив

Двама пияни и неправоспособни шофьори се оказаха потърпевши при катастрофа  21-годишен младеж с „Опел” загубил контрол над автомобила при опит да изпревари „Фолксваген” и се ударил в стената на постройка. 27-годишният мъж зад волана на другата кола пък се забил в бетонен стълб, за да избегне сблъсък. Инцидентът е станал на 24 юни в провадийското село Славейково. Проверката с дрегер установила, че и двамата шофьори са с 1,3 промила. Те са получили контузии, а пътник във „Фолксваген”-а също е с травми.

Вече е ясна самоличността на загиналия в неделя водач на магистрала „Хемус” край Девня. Жертвата е 36-годишен мъж от Търговище, който се е блъснал с „Мазда” в предпазна мантинела и колата се е преобърнала.

Общо 11 души са пострадали при пътни произшествия във Варненска област през уикенда. Най-тежко е състоянието на 45-годишен колоездач, който е бил блъснат от автобус на пътя между морската столица и село Тополи. Мъжът е в болница с фрактури на череп, таз и 6 ребра, като има опасност за живота му.

Сред пострадалите са и две деца, които са получили само контузии. Едното от тях е ударено на пешеходна пътека в центъра на Варна от „Мерцедес”, управляван от 72-годишен мъж.