Министърът на спорта Красен Кралев, депутатът Пламен Нунев и кметът на Община Бяла откриха многофункционална спортна площадка
Министърът на спорта Красен Кралев, депутатът Пламен Нунев и кметът на Община Бяла откриха многофункционална спортна площадка / netinfo

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, експертът на министерството Иван Дончев, световноизвестната българска лекоатлетка Анелия Нунева, кметът на Община Бяла Димитър Славов прерязаха тази сутрин лентата при откриването на комбинирана спортна площадка, наречена „Арена Бяла“. На официалната церемония присъстваха още директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе Борис Цветанов, неговият заместник Ковачев, председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, екипа на кмета, много граждани.

„Най - важното е нашите деца да имат къде да тренират. Поздравявам родителите, които правят всичко възможно да насърчават децата си да спортуват. Нека всеки български район и град да има такъв народен представител като Пламен Нунев. Той се гордее с Бяла и прави всичко възможно за развитието на региона.

За 2017 година мислим да направим още нещо за Бяла. На такива кметове като Димитър Славов трябва да се помага“, посочи в приветствието си Кралев. По – късно той разгледа терен в кв. Гара Бяла, където се планира изграждането на храм, парк и спортен терен.

Съоръжението е изградено за 3 месеца през тази година в района на ОУ „П. Р. Славейков“ -- Бяла и е на стойност 120 000 лева /собствени средства на Община Бяла/. Там има изкуствено осветление, терен за няколко вида спорт, седящи места за 380 души. Предстои да се изгради и т. нар. „топла връзка“ с учебното заведение.

Откриването продължи с демонстративен футболен мач с участието на деца от две беленски училища. Екипите им са дар от кмета на Община Бяла Димитър Славов.

От 12 часа министърът ще посети многофункционалната спортна площадка в двора на ОУ „Христо Ботев“ – село Ценово. Заедно с народния представител Пламен Нунев, председателя на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кмета на Община Ценово д-р Петър Петров и екипа му, Кралев ще види демонстрация на младежи, практикуващи стрийтфитнес и джудо.

В ранния следобед министърът и народният представител Пламен Нунев ще участват в работна среща с областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев, кмета на Община Русе Пламен Стоилов и др. Тя ще се проведе в Русе.